UPDATE: De Vélo Marcheert! / by Kwinten Lambrecht

Er zijn pinten gedronken, fietsen verkocht en gepimpt, filmpjes getoond, lezingen gegeven en concertjes meegepikt. Kortom de eerste Marché Vélo, georganiseerd door Br(ik, Beursschouwburg en Cyclo Bxl, was een schot in de roos. Hier moet duidelijk een vervolg aan gebreid worden, en niet enkel voor studenten maar voor iedereen die bekommerd is om zijn stoflong en tengere kuiten. Het mooiste moment van de avond was zonder twijfel de kleine, maar broodnodige interventie van de Stand-Up Activisten van Cyclo Guerilla Bxl. De Henri Mausstraat is dan wel autoluw, maar ze geeft meteen uit op de drukke Anspachlaan. Het enige verkeerslicht dat er nog staat is bedoeld voor fietsers, maar de struikelblokken waren letterlijk de bloempotten en het gebrek aan een fietspadje. De oplossing volgt hieronder!

after

Een actiefilmpje is trouwens hier te zien!

UPDATE: De stad Brussel heeft nogmaals haar ware aard laten zien, zonet werd het fietspad weggespoten en werden de bloembakken terug op de 'juiste plaats' gezet. Het principe 'if you can't beat them, join them' is duidelijk nog niet ingebakken in het beleid. Triest...

wareaard